Leglo X

Zahodnovišavski beli terier

Poleženi: 23.04.2021 3 m / 1 ž

Super Doni Dei Melograni

Quilla Gregorjanska

Xevioso Gregorjanski – samček

Xewioso – Bog groma. Ovca. [Benin, Zahodna Afrika]. Upodobljen kot oven, ki ga spremlja sekira, znan tudi kot božanstvo plodnosti, katerega grmenje in strele spremlja dež.

Xipe Totec Gregorjanski – samček

Xipe Totec(naš odrti gospodar) – Azteški Bog vegetacije (klasično srednjeameriški) [Mehika]. Mojarsko božanstvo srednjeameriških panteonov. Rdeči avatar boga sonca TEZCATLIPOCA (glej tudi MIXCOATL-CAMAXTLI). Bog pomladi in simbol vsakoletne obnove vegetacije. V ritualu ga pogosto predstavlja duhovnik, oblečen v odrto kožo človeške žrtve, za katero se vidi, da je nova vegetacija zemlje, ki se pojavi po deževju. Koža je bila nošena enaindvajset dni. Xipe Totec je tudi bog skrbnikov cenjenih metalurgov, vključno z zlatarji.

Xochipilli Gregorjanski – samček

Xochipilli – (“cvetni princ”) – stari mehiški bog cvetja in iger, poleg tega pa eden od 13 stražarjev ure dneva. Vzorec na njegovem obrazu spominja na metulja. V določeni obliki se pojavlja pod imenom Macuilxochitl (“pet cvetov”). Drži palico, katere konica je potopljena v človeško srce (simbol življenja).  

Xilonen Gregorjanska – samička

Xilonen Manj pomembna azteška boginja vegetacije (klasično srednjeameriška) [Mexico]. Kot vidik boginje koruze Chicomecoatl, ki pooseblja mlado rastlino koruze.

Mednarodna kinološka zveza

fci_logo_black

Kinološka zveza Slovenije

kinoloska_logo

Slovenski klub za terierje

skt