Leglo V

Zahodnovišavski beli terier

Poleženi: 24.01.2020 3 m / 1 ž

Super Doni Dei Melograni

Rheia Gregorjanska

Vali Gregorjanski – samček

Vali – (Islandski) nordisjki bog. Eden od sinov OTHINa (ODIN), njegova mati je RIND.  Prekaljen, drzen bojevnik in odličen strelec.  Pokončal je HODERja in s tem maščeval smrt BALDERja.  Je eden od preživelih iz Ragnaroka, ki mu je bilo usojeno živeti  v deželi, ki  nadomešča Asgard, Idavoll. Tudi Ali.

Vili Gregorjanski – samček

Vili – (Islandski) nordisjki bog. Snorri ga je v proznem delu Edda navedel kot enega od sinov Asgarda, kot brata od OTHINa (ODIN) in VE. Trije bogovi naj bi ustvarili zemljo in morje iz mesa in krvi prvobitnega velikana Ymirja. Predlagana etimologija ‘volja’ za Vilija in ‘svetost’ za Ve (gotsko weihs) ni gotova.

Vivasvan Gregorjanski – samček

Vivasvan (sijoči) – bog sonca. Hinduistični (vedski in puranski). Prvotni vedski seznam šestih potomcev boginje ADITI ali ADITYAS, ki so vsi prevzeli vlogo bogov sonca, je bil v poznejših časih povečan na dvanajst, vključno z Vivasvanom. Eden od njegovih nazivov je “utelešenje dednega prava.” Njegov pajdaš je SARANYU in je prepoznan kot oče YAMA in YAMI, pa tudi MANUja in ASVINSa. Njegova barva je zlata in njegovi atributi gozdna girlanda, dva lokvanja in trizob. Tudi Vivasvat.

Victoria Gregorjanska – samička

Victoria – Rimska boginja zmage, v  grški mitologiji jo enačimo z → Niko.  V Rimu na palatinskem griču je imela svoj tempelj.  Imeli so jo za deviško zaščitnico rimskega imperija in je bila pogosto upodobljena na kovancih.

Mednarodna kinološka zveza

fci_logo_black

Kinološka zveza Slovenije

kinoloska_logo

Slovenski klub za terierje

skt