Leglo U

Zahodnovišavski beli terier

Poleženi: 23.11.2018 1 m / 2 ž

Super Doni Dei Melograni

Quilla Gregorjanska

Ull Gregorjanski – samček

Ull(r) je severno germanski bog katerega ime lahko povežemo z gotsko besedo wulthus = lepota.  Je tesno povezan s procesi pravičnosti/pravosodja  (zaprisega  je bila dana na njegov prstan) in tako so ga v dvobojih  kot boga prosili za zaščito. Prepoznan je bil kot dober lokostrelec in smučar. Na eni strani je imel vse atribute boga zime, po drugi strani pa je povezan s silami rodnosti, tako se je tudi njegovo ime bolj pogosto kot ne povezavalo z besedami polje, travniki, itd. V mitu je Ull sin od Sifa in pastorek od Thora.

Umā Gregorjanska – samička

Umā je v indiji poosebljanje svetlobe in lepote, častili so jo tudi pod imenom Gaurī . Ona je boginja Devi, ki je dodeljena  Śivi in kot taka se lahko spremeni v Durgo ali Pārvatī . Glavno središče njenega kulta je v Bengalu.

Uni Gregorjanska – samička

Uni  je etruščanska boginja, ki ustreza grškemu mitu Here in je tako dodeljena bogu neba Tinu. Prav tako je bila skrbniška boginja Perugije.  Zelo verjetno je, da ime Uni ni etruščansko, ampak je povezano z italijansko latinskim imenom luno → Juno.

Mednarodna kinološka zveza

fci_logo_black

Kinološka zveza Slovenije

kinoloska_logo

Slovenski klub za terierje

skt