Leglo S

Zahodnovišavski beli terier

Poleženi: 6.05.2016 2 m / 1 ž

Trčkov Dik

Hera Gregorjanska

Seb Gregorjanski – samček

Seb je bil sin Shu in Tefnute ter egipčanski bog zemlje. Bil je zelo možat, v nasprotju s tradicijo, saj so bile varuhinje zemlje ponavadi ženske. Oziris, Isis, Set in Neftis so bili njegovi otroci, bil je brat in mož boginje Nut. V zgodnji egipčanski zgodovini je bil Seb poznan pod imenoma Geb ali Keb, a se je ime v kasnejših oblikah jezika spremenilo v Seb. Sebova sveta žival in simbol je bila goska. Pogosto so ga označevali kot “veliko klepetuljo”. Njegova koža je bila tako zelena kot črna. Zelena je predstavljala barvo živih stvari, črna pa barvo rodovitnega blata reke Nil. Verjeli so, da Seb v ječo zapira sprevržene /zlobne duše, da se ne morejo povzpeti v nebesa.

Skan Gregorjanski – samček

Skan je bil bog neba indijanskega plemena Sioux. Spoštovan je bil kot vir vse moči in sile, kot kreator sveta , ki je naročil modulo 4. Skan je bil sodnik bogovom in človeškim dušam.

Sita Gregorjanska – samička

Sita je utelešenje indijske boginje Laksmi. Po njeni lastni želji je bila rojena iz sveže preoranega polja – od tod izhaja tudi njeno ime, ki pomeni brazdo. Postala je žena Rama. Ugrabil jo je kralj Raksas (Ravaja), po tem ko je bila osvobojena, je bila osumljena prešuštva, po čemer se je vrnila k materi zemlji.

Mednarodna kinološka zveza

fci_logo_black

Kinološka zveza Slovenije

kinoloska_logo

Slovenski klub za terierje

skt