Leglo L

Zahodnovišavski beli terier

Poleženi: 09.04.2014 1 m / 2 ž

Royal Legend of Surprise Westie

Cheryl Bílá amfora

Lares Gregorjanski – samček

Rimski bogovi Lari so bili zaščitniki doma in družine. Larovo zaupnost so srčno častili in njegovo podobo postavljali v male skrinjice (lararumije). V času imperijev so jih pogosteje slikali v dvojini kot v množini, prikazovali so jih kot pare mladih plesalcev, vsak od njih je v zrak držal venec ali rog. Lari ob poteh so bili zaščitniki križišč, medtem ko so Lari v drevoredih zagotavljali varno vrnitev popotnikom.

Luna Gregorjanska – samička

Luna (latinsko Luna ali Mesec – naravni satelit) je bila rimska boginja Lune, katere glavni tempelj je bil na hribu Aventine. Enačili so jo z grško boginjo Seléno in kasneje Hekáte. Tako kot Sol (bog sonca) je ščitila voznike triumfnih kočij na okroglih trgih (npr.Circus Maximus).

Leda Gregorjanska – samička

Leda je bila v grški mitologiji mati Kastorja in Poluksa. Znana je bila tudi kot Heléna; po tem, ko se je Zevs združil z njo v obliki laboda. Možno je, da se je Leda razvila iz pradavne zemlje in matere azijske boginje Minor . V pokrajini Lycian (današnja Turčija) je bila beseda lada, ki je pomenila žensko.

Mednarodna kinološka zveza

fci_logo_black

Kinološka zveza Slovenije

kinoloska_logo

Slovenski klub za terierje

skt