Leglo I

Sealyhamski terier

Poleženi: 24.09.2011 4 m / 2 ž

Bussy Buddy Bingo Bango Buffalo

Sojus Highflyer

Ing Gregorjanski – samček

Božanski praoče germanskih Ingwaeonov, ki so živeli ob obali Baltskega morja. Pomen besede ni popolnoma jasen. Lahko pomeni kopjenosca, tiso ali človeka. Glede na anglosaksonsko runsko pesem je bog ING povezan z vzhodno Dansko in odgovoren za Yngoi skandinavske tradicije. Možno je, da so Vandali prinesli kult ING-a iz svoje domovine na Švedskem.

Inti Gregorjanski – samček

Inkovski bog sonca, objekt različnih čaščenj skupaj s stvarnikom Huiracochom. INTI-ja so Inkovski voditelji videli kot praočeta, prednika. Predstavljen je bil v obliki zlatega diska s človeškim obrazom.

Inuus Gregorjanski – samček

Star latinski bog, nanj so se obračali za zaščito čred. Kasneje je bil izenačen z Faunusom.

Io Gregorjanski – samček

Glavni bog Maorov na Novi Zelandiji. Nekatera dejstva o njem namigujejo na vpliv krščanstva. Kot recimo ta, da je Khio večen, vseveden, da je bog ljubezni in da je on ta, ki je vse stvari naredil preko besed. Samo plemstvo in svečeniki so o njem nekaj vedeli, sicer se je njegove ime lahko le šepetalo na osamljenih krajih. Na polinezijskem otoku Mangaia beseda IO pomeni nekaj podobnega jedru, bistvu in lahko pomeni tudi bog(a).

Isis Gregorjanska – samička

(Ese, v klinopisu Ešu) Egipčanska boginja. V originalu je bila verjetno mišljena kot personifikacija za prestol , ki so si ga predstavljali kot žensko božanstvo. Na svoji glavi je nosila potrditev sovjega sedeža avtoritete. Mit nam pripoveduje kako je poiskala svojega mrtvega brata in moža Osirisa, s katerim je imela otroka Horusa, ki ga je zažgala in za njim žalovala skupaj s svojo sestro Nephtys. Kasneje, ko se ja katera od mrtvih oseb želela istovetiti z Osirisom je postala zaščitnica smrti. Kot oseba, ki je bogata z uroki (Urthekau) je bila sprejeta v svet magije in rotenja duhov. Od Srednjega Kraljestva dalje je bila njena sončeva pojava prikazana tudi v njenem vzdevku “Oko Raa”. Kakorkoli, bila je kraljica Sirije in grški avtorji (npr. Plutarh) so jo imeli za boginjo lune. V helenističnem obdobju je postala zavetnica pomorščakov in ladijsko krmilo je postalo njen zaščitni znak. Večinoma, razen v redkih izjemah, je bila upodobljena v človeški obliki; kravji rogovi in sončni diski, ki jih je nosila na glavi jo združujejo s Hatorjem.

Inini Gregorjanska – samička

(Inanna) Sumerijska boginja ljubezni in vojne. Tako kot Ninanna je tudi ona kraljica nebes in lepote. Njen simbol je sveženj trsja, kar je tudi znak zanjo v klinopisu. Opisana je kot hči boga neba Ana in kraljice lune Nanne. Ikonografsko gledano Inanna pripada razredu golih božanstev, zato je pogosto prikazana s svetlimi žarki, ki vodijo iz njenega hrbta. Njena dvojnica je bila boginja Ištar.

Mednarodna kinološka zveza

fci_logo_black

Kinološka zveza Slovenije

kinoloska_logo

Slovenski klub za terierje

skt